Svensk Svart slamfärg Extra Prima – Extra lång livslängd

– är en svart slamfärg av absolut högsta kvalitet, särskilt utvecklad för att ge bästa tänkbara fasadskydd och optimal kulörhållning. Den har väldigt god täckförmåga samt ett mycket långvarigt och kraftigt skydd med inkapslat antimögelmedel mot påväxt av mögel och alger. Påväxt är ett problem som har ökat i och med att vi har blötare somrar och längre perioder av varmare och fuktigare höstar och vintrar. Färgen innehåller specialutformade beståndsdelar och är tillverkad med moderna metoder för bättre prestanda.

Svensk Svart slamfärg Extra Prima ska strykas ut i tunt lager. Vid målning av nytt, obehandlat virke bör du stryka två gånger och bättringsmåla med en strykning efter 8–10 år. På redan slamfärgad yta räcker det att stryka en gång. Förarbetet består av att borsta bort lös färg.

Svensk Svart slamfärg Extra Prima låter fasaden andas

Svensk Svart slamfärg Extra Prima  är en vattenburen täckande fasadfärg som ger en matt yta. Den svarta slamfärgen bildar inte något tätt skikt, därför kan träet fortfarande andas. Den släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Detta, i kombination med färgens kemiska innehåll minimerar risken för röta. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar Svensk Svart slamfärg Extra Prima fasader.

Svensk Svart slamfärg Extra Prima är lätt att stryka, enkel att underhålla och har lång livslängd. I takt med att färgen åldras försvagas bindemedlet och till slut sitter pigmentkornen så löst fästa på ytan att du enkelt kan borsta ner dem och måla nytt utan att röra vid en skrapa. Att pigmentet släpper korn för korn gör också att fasaden åldras med behag, utan att flagna och bli ful. Det är viktigt att färglagret hinner åldras, målar man om för tidigt blir lagren för tjocka med risk för flagning.

10 liter, pris 629:-

varukorg

Teknisk beskrivning

Kulör:    närmaste NCS: S 8500-N

Bindemedel:    Vetemjölsklister förstärkt med linolja
Antimögelmedel:   Ja, inkapslat
Förtunning:    10 % vatten
Applicering:    Pensel
Täckförmåga:    Ca 4-5 m2 / liter
Torktid:    Ca 1 timme vid 23 °C och 50 % luftfuktighet, övermålningsbar efter ca 1 dygn
Glans:    Helmatt
Rengöring av verktyg:    Vatten och diskmedel
Brandfarlighet:    Ej brandfarlig vara
Lagring:    Frostfritt

Säkerhetsdatablad >>  (PDF-öppnas i nytt fönster)

svart slamfärg