Svensktillverkad fasadfärg

Funderar du på att måla om ditt hus och behöver hjälp med rätt val av fasadfärg? Vi som tillverkar Svensk Rödfärg har lång erfarenhet av branschen och erbjuder fasadfärg av högsta kvalitet. Rödfärg är en slamfärg, som är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper. Den väcker tankar och minnen hos de flesta. Det är inte så konstigt eftersom färgens historia går tillbaka enda till 1500-talet. Därför har det också hunnit bli Sveriges mest beprövade fasadfärg. Vi erbjuder ett brett sortiment av fasadfärg för att kunna möta alla tänkbara situationer och behov.

Färgsätt ditt hem med en ny fasadfärg

Att fräscha upp fasaden kanske känns som ett stort och omständligt projekt. Ibland räcker det med att tvätta fasaden för att uppleva mer liv och lyster. Men många gånger kan det behövas en grundlig eller mer omfattande fasadrenovering och en helt ny fasadfärg. Innan du målar om fasaden är det viktigt att göra rätt från början för att slutresultatet ska bli bra och framförallt hållbart.

Våra moderna klassiker

En klassisk fasadfärg med slamfärg tillverkas enligt traditionellt recept förstärkt med linolja och ett modernt antimögelmedel. Slamfärgen bildar inte något tätt skikt och därför kan träet fortfarande andas. Våra slamfärger tillverkas i tre olika kvaliteter som är Svensk Rödfärg, Svensk Rödfärg Prima och Svensk Rödfärg Extra Prima. Vad är då skillnaden? Alla tre tillverkas med noggrant utvalda ingredienser av hög kvalité.  Det som skiljer dem åt är täckförmågan, hållbarheten samt skyddet mot mögel och tillväxt.

Fasadfärg av högsta kvalitet

Svensk Rödfärg är en slamfärg av hög kvalitet, utvecklad enligt klassiskt recept förstärkt med linolja. Våra nya moderna slamfärger, moderna klassiker, kokas efter unika recept där ingredienser och tillverkningsprocess anpassats för optimal prestanda. Dessutom förstärks färgen med ett inkapslat antimögelmedel för kraftigare skydd och längre hållbarhet. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar slamfärg fasader länge. Vi erbjuder Sveriges mest beprövade fasadfärg av högsta kvalitet.

Höga färgpigment

Med ny teknik har vi ersatt det klassiska pigmentet som används i slamfärg med syntetiskt pigment. Allt för att värna om naturen och dig som målar med fasadfärg. Pigmentet, som är producerat av återvunnet järnmaterial, behandlas kemiskt för att säkerställa en jämn hög kvalitet utan kulörskillnad. De vanligaste pigmenten är restprodukter från gruvdrift eller producerat av återvunnet material. Slamfärg kan påverkas av solljuset och röda färger är särskilt känsliga. Vår kvalitativa slamfärg håller dock sin kulör år efter år så du slipper måla om ditt hus lika ofta.

Att välja kulör

När du har en ny fasad så kan det vara rätt tillfälle att testa en annan kulör än den traditionella röda. Vi erbjuder såväl grå som svart slamfärg. Med slamfärgens matta yta skapar ni en modern fasad som håller i många år.

Vi lyssnar på dig

Du kan känna dig trygg med att du är i goda händer hos oss när du behöver hjälp med rätt fasadfärg. Vi som tillverkar Svensk Rödfärg är lyhörda för dina förutsättningar och önskemål. Vi erbjuder ett brett sortiment av fasadfärg för att kunna möta alla tänkbara situationer och behov. Vårt mål är att du som kund ska känna dig trygg när du vänder dig till oss för experthjälp.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Svensk Rödfärg erbjuder Sveriges mest beprövade fasadfärg. Vårt mål är att du som kund ska känna dig trygg när du vänder dig till oss för frågor eller beställning av fasadfärg. Behöver du hjälp med rätt val av fasadfärg? Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri professionell rådgivning. Vet du redan vilken färg du ska ha? Då kan du enkelt och smidigt beställa färg fraktfritt hem till dig via vår webbshop.

Gå till webbshoppen nu