Frågor & Svar – Att blanda i färgen

Kan jag blanda i mer antimögelmedel i Svensk Rödfärg?

Nej, det rekommenderar vi inte. Vi tillsätter antimögelmedel i färgen under kontrollerade former. Vi rekommenderar inte att man blandar i något annat än vatten själv i färgen. Då gäller inte vår produktgaranti och vi kan inte förutse hur färgen reagerar.

Kan jag tillsätta mer linolja i färgen?

Nej, det rekommenderar vi inte. Om du tillsätter mer linolja liknar den mer en linoljefärg. Det blir då en filmbildning på fasaden vilket kan medföra att träet inte andas så som det är tänkt att göra när man använder slamfärg. Du kan också få problem nästa gång du ska måla om, då fäster den nya färgen sämre eller flagar. Vi rekommenderar inte att man blandar i något annat än vatten själv i färgen. Då gäller inte vår produktgaranti och vi kan inte förutse hur färgen reagerar.

Kan jag tillsätta kopparvitriol i färgen?

Nej det är inget vi rekommenderar. Kopparvitriol är inte tillåtet att ha i färgen och kan redan vid små halter riskerar man att få en kulörförändring åt det blå-lila hållet. Vi rekommenderar inte att man blandar i något annat än vatten själv i färgen. Då gäller inte vår produktgaranti och vi kan inte förutse hur färgen reagerar.