Svensk Rödfärg görs i tre olika kvaliteter. Svensk Rödfärg Prima och Svensk Rödfärg Extra Prima är våra nya färger som kokas efter unika recept där ingredienser och tillagningen anpassats för optimal prestanda. Påväxt är ett problem som har ökat i och med att vi har blötare somrar och längre perioder av varmare och fuktigare höstar och vintrar. Därför har vi förstärkt färgen med ett nyutvecklat inkapslat antimögelmedel som ger ett extra starkt och långvarigt skydd mot påväxt av mögel och alger.

Svensk Rödfärg är en slamfärg av hög kvalité, tillagas enligt klassiskt recept förstärkt med linolja. Den täcker bra och har ett gott skydd mot påväxt av mögel och alger.

Vid målning av nytt, obehandlat virke bör du stryka två gånger och bättringsmåla med en strykning efter 5–6 år. Täckförmåga ca 3 m2 per liter.

Svensk Rödfärg Prima är en slamfärg av mycket hög kvalité, särskilt utvecklad för att ha god täckförmåga och ett långvarigt och förstärkt skydd med inkapslat antimögelmedel mot påväxt av mögel och alger.

Vid målning av nytt, obehandlat virke bör du stryka två gånger och bättringsmåla med en strykning efter 6–8 år. Täckförmåga ca 3-4 m2 per liter.

Svensk Rödfärg Extra Prima är en slamfärg av absolut högsta kvalité med extra lång livslängd, särskilt utvecklad för att ge bästa tänkbara fasadskydd och optimal kulörhållning. Den har väldigt god täckförmåga samt ett mycket långvarigt och kraftigt skydd med inkapslat antimögelmedel mot påväxt av mögel och alger.

Vid målning av nytt, obehandlat virke bör du stryka två gånger och bättringsmåla med en strykning efter 8–10 år. Täckförmåga ca 4-5 m2 per liter.